Suomi  English 

Teknologia

Weelan teknologia voimantuottoon on uniikki ja patentoitu. Sähköinen vastus mahdollistaa monipuolisentehokkaan ja turvallisen treenin.

TEHOSTETTU EKSENTRINEN HARJOITTELU

Voimaharjoittelu Weelalla on tehokkaampaa kuin tavallisilla painoilla, koska harjoittelua voidaan tehostaa eksentristä vaihetta korostamalla. Lihas kykenee tuottamaan enemmän voimaa palauttavassa eksentrisessä vaiheessa, kuin vetävässä konsentrisessa vaiheessa, joten se voima, mitä jaksat jarruttaa et jaksa nostaa. Laittamalla lisää ”painoa” palauttavaan eksentriseen vaiheeseen, saadaan lihasta kuormitettua tehokkaammin. Weelan sähköinen vastus mahdollistaa sen, mutta painoilla sen toteuttaminen ilman avustajaa on mahdotonta.

Eksentristä vaihetta korostamalla saadaan lisää tehoa treeniin!

 

Weelan sähköinen vastus tuottaa voimaa 1-50 kg. Vastustuntuma vaikuttaa kuitenkin raskaammalta kuin vapaissa painoissa sillä ”massaa ei saa liikkeelle”, vaan lihastyö pitää tehdä tasaisesti koko liikematkan ajan. Vauhdilla ei voi siis helpottaa liikkeen suorittamista!


Yllä oleva kuva havainnollistaa liikematkaa ja sen vaikutusta vastuksen suuruuteen. Painolla harjoitellessa voimantuotto kasvaa liikkeen edetessä, sillä momenttivarsi kasvaa. Weelalla voiman suunta saadaan optimaaliseksi pitkän liikematkan ja tehokkaan harjoittelun kannalta!

Weelan teknologia mahdollistaa liikkeen aloituspisteen säätämisen. Voit viedä kahvan ilman kuormaa siihen pisteeseen, josta haluat liikkeen aloittaa. Kun asetat vastuksen liikkeen alkuasennossa, laite lopettaa vastustamisen asetetussa "nollapisteessä". Aloituspisteen säädön takia voit tehdä liikkeitä isoillakin kuormilla hankalista alkuasennoista, kuten etukyykkyä tai ranskalaista ojentajapunnerrusta. Se parantaa myös Weelan käytön turvallisuutta. Painot eivät voi pudota varpaille otteen lipsahtaessa, ainoastaan kahva putoaa omalla painollaan.

Sähköisestä vastuksesta saadaan helposti data kerättyä. Tämä mahdollistaa älykkään WeelaTrainer sovelluksen. Datan keräämisen ansiosta sovellus seuraa reaaliajassa harjoitusohjelmien kulkua, laskee toistot ja suoritukset sekä näyttää harjoitushistorian kautta esim. voimatasojen kehittymisen.

Sähköisen voimantuoton kiistattomia etuja on:

  • pieni tilan tarve
  • liikuteltavuus / keveys
  • Ohjelmoitavuus, nollapisteen säätö, eksentrisen vaiheen korostus
  • Tasainen vastus
  • Liikematkan laajuus
  • Datan kerääminen

Nämä ominaisuudet tekevät sähköisestä vastuksesta helpomman ja tehokkaamman kuin tavallisista painoista!

 

Weelan tekniset tiedot:

  • Mitat: 63 x 67 x 17 cm
  • Paino: 15 kg
  • Teho: max. 600W
  • Voimantuottoalue: 1-50 kg

 

Weelaa voidaan ohjata ja omia harjoitustietoja tarkastella WeelaTrainer sovelluksen kautta. Lue lisää WeelaTrainerista.

 

Tilaa Weela

 

Etsimme jälleenmyyjiä! Jos Weelan myynti voisi olla sinun juttusi, ota yhteys miikka.kurunlahti@weela.fi